Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Svenska Skolcupen

Svenska Skolcupen

Vi sponsrar e-sportturnering för skolungdomar

Nu kan vi glatt meddela att vi sponsrar Svenska Skolcupen 2022, en turnering ämnad främja e-sportande gymnasieelever.

Svenska Skolcupen är en kostnadsfri turnering öppen för alla svenska gymnasieungdomar. De som deltar kommer göra upp om vinster värde totalt 70 000 kr, i någon av de tre populära spelen Counter Strike: Global Offensive, League of Legends och Rocket League.

Kvalrundorna till turneringen påbörjas redan nästa vecka och utvalda matcher kommer direktsändas med kommentatorer, så att även de som är nya till e-sport ska få känna på hur det är att vara ett proffs.

Redan nu är platsen för Rocket League-finalen bestämd. Det kommer bli i Nordstan, Göteborg, som vi 8 maj kommer kunna följa de allra skickligaste förarna när de gör sitt yttersta för att koras till Sveriges bästa. Var finalerna i CS:GO och League of Legends kommer spelas presenteras inom kort.

Turneringen anordnas av e-sportförbundet SESF och spelportalen Publiclir, med stöd av oss, ASUS Republic of Gamers, Svenska E-sportförbundet och Skolidrottsförbundet. SESF har sedan tidigare bland annat anordnat Skol-SM för högstadie- och gymnasieelever, som vi var med och sponsrade förra året.

Om du eller någon du känner är en gymnasieelev tillika gamer hittar du all information om hur du anmäler ditt skollag till turneringen i Publiclirs artikel, länkad nedan.

Publicerad 2022‑04‑08, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter