Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Nytt från Apple

Nytt från Apple

MacBook Pro (2023) och Mac mini (2023) är här

Idag välkomnar vi 2023 års upplagor av MacBook Pro, för dig som letar efter en genuint kraftfull och smidig arbetslaptop, och Mac mini, om du istället letar efter en otroligt kompakt stationär dator för både vardagen och mer krävande uppgifter.

De stora nyheterna med årets upplagor är introduktionen av M2 Pro och M2 Max, den andra generationen av Apples egna och otroligt kraftfulla, energieffektiva och proffsinriktade kretsar. Apple låg redan i absoluta framkant med den första generationen, så med den andra generationens förbättrade prestanda och energieffektivitet befäster de verkligen sin position som marknadsledande när det kommer till kompakta arbetsdatorer.

Just energieffektiviteten är något som Apple fokuserat särskilt på, då det verkligen gör enorm skillnad för hur det är att jobba på en laptop – både sett till hur mycket kraft man kan få in i en begränsad formfaktor och hur beroende man blir av att hålla sig nära ett eluttag. Faktum är att nya MacBook Pro (2023) bjuder på den längsta batteritiden på en Mac någonsin, med upp till hela 22 timmar.

Men nya MacBook Pro (2023) bjuder inte bara på längre batteritid, utan också på förbättrad prestanda. Utöver snabbare och mer energieffektiva kärnor får vi nämligen också fler av dem. Med M2 Max kan vi välja upp till 12 processorkärnor och hela 38 grafikkärnor, upp från 10 respektive 32 kärnor från föregångaren, tillsammans med ännu mer arbetsminne. Förra generationen kunde vi välja upp till 64 GB enhetligt minne, medan nykomlingarna kan specificeras med upp till hela 96 GB.

Utöver rejäl beräkningskraft bjuds vi återigen även på oerhört kompetenta mediamotorer, vilka i kombination ger oss suveräna förutsättningar att arbeta med exempelvis redigering, bildbehandling och kompilering på proffsnivå, även på språng.

Föredrar du att jobba hemmavid kan vi också glatt meddela att deras orimligt kompakta Mac mini nu även den kan utrustas med proffsinriktade kretsar. Till 2023-versionen går det att välja M2 Pro med 12 processorkärnor, 19 grafikkärnor och 16 GB enhetligt minne, vilket enligt Apple ger dubbelt så hög prestanda som föregångaren erbjöd. Så om du vill ha en otroligt kompakt arbetsmaskin med förvånansvärt hög prestanda vill du definitivt spana in Mac mini (2023) med M2 Pro-kretsen.

Om någon av de nya modellerna låter som rätt matchning för dig får du gärna spana in vårt sortiment via länken nedan. Vi har inte alla konfigurationer i standardsortimentet, men vår företagsavdelning hjälper gärna till med att ta fram andra konfigurationer och offerter åt ditt företag vid behov. Vi har flera Apple-specialister & möjlighet att skräddarsy både hårdvara och mjukvara inför leverans.

Publicerad 2023‑01‑24, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter