Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
E-sportens dag

E-sportens dag

SESF bjuder in till event under sverigeturné

Mellan 7 oktober och 9 december ger sig Svenska E-sportförbundet ut på de svenska vägarna för att inspirera, engagera och sprida budskapet om Sveriges senaste idrott – e-sporten.

De kommer besöka sju städer, från Älmhult i söder till Umeå i norr, och bjuda på gaming, tävlingar, föreläsningar och coachning ledd av landslagets e-sportskola, Area Academy. Därtill kommer gymnasieskolorna LBS, NTI och Mediegymnasiet vara på plats för att prata om hur man kan göra sig en karriär inom världens snabbast växande sport, oavsett om man vill göra det som spelare eller inom ett område som rör e-sporten i stort.

Om du besöker e-sportens dag i Västerås, Göteborg, Stockholm eller Älmhult kommer du dessutom få träffa Robin ”OneHandedOnly” Andersson, som förmodligen är bäst i världen på att spela Counter-Strike med en hand. Robin drabbades 2019 av en stroke och har sedan dess fått ändra sitt liv fullständigt, men hans passion för gaming har bestått. Välkommen in och hör honom berätta om hur han fortsatt spela efter att ha blivit delvis förlamad och hur han delar med sig av sitt spelande på Twitch.

Om du är intresserad av e-sport i allmänhet och Svenska E-sportförbundets arbete i synnerhet hoppas vi att du kan närvara under E-sportens dag i en stad nära dig, det är helt kostnadsfritt. Turnén tar sin början i Linköping lördag 7 oktober och du kan läsa mer om evenemangen och se hela turnéplanen via länken nedan.

Publicerad 2023‑10‑03, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter