Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
3 st bilder och 0 st videor.

Vann vi?

Företagsligan 2023 i Counter-Strike 2 är avgjord

I helgen avgjordes Svenska Företagsligan i Counter-Strike 2, och vi föll snopet på målsnöret.
Så varför skriver vi detta?

Jo, för att vi ändå är riktigt stolta över våra spelare och tycker att de förtjänar en stund i rampljuset. De har nämligen inte bara burit oss hela vägen till final i Företagsligan, de gick även och vann Ideon Games i oktober.

Erik ”zerninator” Fermergård, William ”sandis” Eibrand, Jakob ”Jacke” Svedberg, Anton ”screm” Dahlgren och Jakob ”Jaqobe” Lundgren heter grabbarna som vi skickade till Stockholm för att representera vår logga, och som de gjorde det.

De inledde semifinalen mot Ljud & Bildskolan AB relativt svajigt, men Ancient skulle precis som i finalen av Ideon Games visa sig passa oss väl och vi vände till 13-10 efter övertygande lagspel. Inför den andra kartan, Overpass, uttryckte sig vår stjärnspelare Erik Fermergård oerhört självsäkert, varpå vi förlorade den med betryggande 13-8.

Med skarpt läge och 1-1 på resultattavlan vankades Mirage, en karta killarna övat på i oändlighet. Det skulle betala av sig rejält. På Mirage tog vi tidigt kommandot och kunde säkra våra finalbiljetter med 13-7 i rundor, efter imponerande prestationer av samtliga spelare.

I finalen väntade CGI eSport, de namnkunniga och regerande mästarna som enkelt traskade hem titeln förra året. Det skulle inte bli lika enkelt i år, även om de återigen skulle finna sig längst upp på podiet.

Finalspelet tog sin början på Ancient, en karta som vi varit oerhört framgångsrika på tidigare. Det skulle visa sig stämma ännu en gång, åtminstone till en början. Vi tog tag i taktpinnen direkt och gick upp i ledning med 8-4 i halvlek, för att sedan utöka ledningen till 10-4 efter en ace-runda med pistol från Erik. Men sedan vaknade CGI.

Spelguden Gabes vindar tog en totalomvändning och plötsligt fungerade ingenting för oss längre. De vände från 4-10 till 13-11 efter urstarkt samspel och imponerande individuellt spel. Det var bara att lyfta på hatten och ladda om.

Omladdningen tycktes till en början fungera. På Mirage gick vi snabbt upp till 5-1 i rundor och såg ut att kunna vända favören tillbaka i vår riktning, men CGI ville återigen annat. Efter flera tighta rundor och marginaler på deras sida stod det återigen 13-11 till CGI när det sista skottet avfyrats. Vi tog oss nästan hela vägen.

Nu är det bara kvar att gratulera CGI till en välförtjänt vinst, de var tveklöst bäst bland de 40 lag som ställde upp i Företagsligan. Sedan vill vi tacka våra spelare för grymma prestationer, vi räknade verkligen inte med att vår CS-säsong skulle bli så här framgångsrik. Vi vill även ägna ett särskilt stort grattis till just Erik ”zerninator” Fermergård, som blev utsedd till hela turneringens bästa spelare.

För att runda av kan vi dela med oss av vår intervju med Erik, som blev ombedd att beskriva hur det kändes att falla på målsnöret.

- Inget vidare, säger Erik ”zerninator” Fermergård, som inte tyckte det kändes något vidare att förlora finalen.

Publicerad 2023‑12‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter