Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Era 2

Fractal Design gör comeback med Era 2

2020 släppte Fractal Design ett av tidernas snyggaste chassi. Det hette Era och uppskattades för dess läckra design och goda byggkvalitet, men tyvärr hade det inte riktigt luftflöde nog för att husera kraftfulla komponenter. Nu har Fractal Design visat upp Era 2, som behåller det utsökta formspråket samtidigt som de förbättrat luftflödet rejält – så att vi ska kunna gamingdatorer som är genuint snygga.

Era 2

Trä i toppen är toppen

Tar vi och börjar med designen är Era 2 ett kompakt och rektangulärt mITX-chassi gjort för att stå på skrivbord. Det har ett premiumdoftande hölje i tjockt aluminium ihop med en träpanel i toppen, som ger ett elegant, vuxet och neutralt utseende. Era 2 finns färgerna kolgrå, silver eller midnattsblå.

Det är dock undertill vi börjar se de allra största skillnaderna mot ursprungliga Era. Med Era 2 ser vi nämligen att undersidan stöpts om och vinklats, så att de numera existerande intagsfläktarna (2x120 mm) i botten kan skyffla in kalluft mot komponenterna. Utanför fläktarna sitter ett dammfilter, som också agerar lås för chassits hölje. Precis som deras andra nya chassi, Mood, kommer man nämligen åt insidan av chassit genom att lyfta av hela chassits hölje i ett stycke. Det är både praktiskt och elegant, stor tumme up

Era 2 layout

Vad kan man sätta i Era 2?

Era 2 är fortfarande ett litet chassi, men med det omarbetade inre kan vi nu både få plats med och faktiskt kyla gaminginriktade komponenter i åtminstone mellanklassen.

Den nya layouten bjuder på två kamrar, som går att skifta 15 mm beroende på om man vill ha mer plats för grafikkort eller för luftkylning.

Vi känner igen det här upplägget från Fractal Design Terra sedan tidigare, och i mång och mycket är Era 2 ett större syskon till det chassit.

I jämförelse med Terra kan man dock montera radiatorer i toppen av Era 2, så att du inte behöver offra processorkylning om du väljer att layouten med maximal plats för grafikkort.

Radiatorn kan i teorin vara 280 mm, men det ska finnas vissa begränsningar gällande storlek på pumphuvud, så Fractal rekommenderar i regel att sikta på 240 mm. I övrigt finns det plats för mini-ITX, SFX-L och en lagringsbur – men vi inväntar fortfarande exakta specifikationer. Något annat vi inväntar är också releasedatum. Så snart vi vet mer kommer vi göra väsen om det, och självklart lägger vi upp Era 2 på Inet.se så snart vi får. Om du vill para ihop ditt snygga chassi med en riktigt snygg gamingstol kan vi även tipsa om att Fractal visat upp Refine, som finns både i mörkt och ljust.

Senaste nyheter