Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Fractal Scape

Fractal Design presenterar headsetet Scape

Fractal verkar strunta fullständigt i hur gamingtillbehehör och datorchassin brukar se ut, se bara deras nya chassi Mood och deras gamingstol Refine. De kör på sin egen grej och designar produkter enligt skandinavisk smak. Samma ser ut att gälla även med deras nya gamingheadset Scape, som inte kan anklagas för att vara ett fult headset.

Scape-på-huvudet

Ett premiumheadset

Scape är ett trådlöst over-ear-headset med sluten design, som är tillverkat av högkvalitativ plast med matt och mjukt ytskikt blandat med metall och textil – för ett både elegant och gediget intryck. Det känns rejält och välbyggt, utan att för den sakens skull upplevas otympligt eller tungt – det är i själva verket väldigt lätt.

Kåporna är relativt stora och gjorda för att passa både stora och små öron. Det går att justera både huvudbandets storlek och vinkeln på kåporna, vars fäste sitter en bit in på kåporna. Kuddarna på såväl kåporna som på insidan av huvudbandet är fyllda med minnesskum, så att de ska anpassa sig efter ditt huvud, och klädda i slitstarkt men behagligt tyg som ska ge ljudisolering utan att det blir svettigt.

EQ

Mångsidig hårdvara

Vi har ännu inte fått alla specifikationer för Scape, men det ska vara ett välljudande headset med högkvalitativa hörlurselement och kompetent förstärkning.

Vi har dock fått se flera funktioner, som tillsammans gör Scape till ett modernt och intressant alternativ för en gaminghörna anno 2024.

Till att börja med är det dubbelt trådlöst. Vi erbjuds både 2.4 GHz för låga svarstider och mångsidigheten hos Bluetooth 5.3, med ett reglage för att byta direkt på headsetet.

Därtill bjuds vi på två typer av mikrofoner – både inbyggda mikrofoner, för om du vill använda dem i vardagen, och en löstagbar boom-mikrofon med Super Wideband och flip-to-mute, för när du spelar och vill ha bästa möjliga ljudkvalitet.

För att få till ljudet som man vill ha det erbjuds ett webbaserat interface som inte kräver någon som helst registrering, i vilken vi kan ställa in exempelvis equalizer och headsetets RGB. Det går dessutom att spara upp till tre profiler, som du enkelt alternerar mellan med en knapp på högerkåpan.

Stativ scape

Lyxigt med trådlös laddning

Sist men absolut inte minst medföljer ett både läckert och praktiskt stativ till Scape. Det fiffiga med den här lösningen är att stativet inte bara agerar hem till hörlurarna, det laddar dem också – helt trådlöst.

Det är en på riktigt elegant och praktisk lösning för laddning, och något vi tror kommer vara bli svårt att vänja sig ifrån om man byter till hörlurar som inte har det nästa gång. Värt att notera är också att den medföljande USB-dongeln går att sätta i botten av stativet, så att den kan vara lättillgänglig men dold.

Sammantaget ser vi verkligen fram emot att få bekanta oss bättre med Fractal Design Scape. Det känns högkvalitativt, har en lockande design och bjuder på vardagslyx vi tror många kommer gilla. Nu får vi bara invänta att de släpps och att mer vana öron än våra får testa dem och berätta om just hur bra de presterar, det ser vi fram emot. Scape har ännu inte ett spikat releasedatum, men det ska släppas i år.

Senaste nyheter