Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Välja delar till en dator

Hej och varmt välkommen till vår guide för hur du väljer delar till en dator. I den här guiden går vi igenom vilka komponenter som utgör en dator och vad som är viktigt att känna till när du väljer delar. Vi kommer primärt fokusera på gamingdatorer, men principen är nästintill densamma även för vanliga kontorsdatorer. Det som brukar skilja dem åt är grafikkort, där man med kontorsdatorer för det mesta förlitar sig på integrerad grafik snarare än dedikerade grafikkort.

Datorbyggare

Detta är ett komplement till vår Datorbyggare, ett verktyg som automatiskt sorterar bort delar som inte är kompatibla med de delar du redan valt. Datorbyggaren berättar dock inte om delarna du valt är bra matchningar, bara om de är tekniskt kompatibla med varandra.

Vi rekommenderar därför att ta nytta av den här guiden när du väljer delar, även om du använder vår Datorbyggare för att göra det.

Datorbyggaren

Bygga en dator

Om du redan valt delar till din dator så har vi även en guide för hur du monterar varje komponent till en komplett dator. Se den guiden via länken nedan.

Guide - Bygga en dator

Välja delar

När du väljer delar kan du börja i vilken ände du vill, men ett bra ställe att börja är antingen de primära komponenterna, processorn och grafikkortet, eller med chassit. Vi kommer börja med chassit för att ge dig en bra bas och ett sammanhang, då det är den komponent som har flest variabler att ta i beaktning.

Chassi

Vi rekommenderar att du börjar att välja chassi.

Chassi