Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Stationära datorer
med AMD Ryzen & AMD Radeon

Med konkurrenskraftiga processorer, moderna plattformar och kraftfulla grafikkort kan du hitta stationära datorer med både AMD Ryzen och Radeon i alla priser och prestandaklasser.

Oavsett om du letar efter en enklare och prisvärd kontorsdator med kompetent integrerad grafik, en kraftfull gamingdator eller en workstation för de tunga arbetsuppgifterna kan du hitta det i en dator med AMD Ryzen eller Radeon – eller med både och.

AMD Ryzen

Processorserien AMD Ryzen är ett suveränt val för alla möjliga typer av stationära datorer. Modellerna i Ryzen 3 erbjuder suverän prisvärdhet för exempelvis kontorsdatorer, Ryzen 5 är alltid väl avrundade alternativ i mellanklassen och de två serierna Ryzen 7 och Ryzen 9 bjuder på många kärnor och höga hastigheter för de allra flesta. För professionellt arbete erbjuder de även workstation-processorerna Threadripper, med extrema antal processorkärnor och kraftfulla plattformar.

Alla AMD Ryzen ger i regel konkurrenskraftig spelprestanda i sina respektive kategorier, men för högst prestanda för gaming kan vi tipsa om att kika på deras X3D-processorer. De har 3D V-Cache, en extra stor cache som ger exceptionell gamingprestanda utan att det drar mycket ström och är för det mesta det självklara valet för en inbiten gamer.

AMD Radeon

Utöver processorer tillverkar AMD även grafikkorten Radeon. Om du behöver grafisk beräkningskraft i ditt arbete eller om du är en gamer rekommenderar vi alltid att välja en stationär dator med ett dedikerat grafikkort, där AMD Radeon är ett konkurrenskraftigt alternativ.

För gaming vill du kika på modellerna Radeon RX, som innehåller allt från instegsmodeller för 1080p och e-sport till prestandamonster för modern gaming med ray tracing i 4K. Utöver hög prestanda erbjuder AMD även den suveräna mjukvaran AMD Software: Adrenaline Edition och en uppsjö extrafunktioner.

Extrafunktioner till AMD Radeon

Om du köper en stationär gamingdator med kompatibelt AMD Radeon-grafikkort kommer du bland annat få tillgång till funktioner som AMD FreeSync, för adaptiv synkronisering, och funktionerna i Fidelity FX.

Fidelity FX är en svit med samlade extrafunktioner som kan göra dina spel både snyggare, exempelvis med ray tracing, och mer högpresterande. En funktion som kan ge markanta prestandaförbättringar är Fidelity FX Super Resolution, förkortat FSR, som genom att skala bilden kan ge dig långt fler bilder per sekund.

Ökad gamingprestanda med Ryzen + Radeon

Om du väljer en gamingdator med både kompatibelt grafikkort och processor från AMD kommer du utöver alla ovan nämnda funktioner också få tillgång till tekniken Smart Access Memory, förkortat SAM. Den ger dig ännu bättre prestanda på ett enkelt och effektivt sätt. Läs mer om SAM.

Visar 1 produkter

Visar 1 produkter