Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Montera RAM-minne

Välj rätt minnesplatser

Att montera RAM-minnen, även kallade internminnen, är en enkel och rättfram process. Innan du börjar montera vill du dock förvisa dig om att du använder rätt minnesplatser för din konfiguration.

I moderkortets manual, och ofta även på själva moderkortet, står det markerat vilka minnesplatser du ska använda beroende på hur många minnesstickor du använder. Du vill se till att följa dessa anvisningar om du använder färre minnen än vad moderkortet har minnesplatser, då du annars inte får ut minnenas maximala prestanda.

Förbered minnesplatserna

När du vet vilka minnesplatser du ska använda behöver du öppna dem innan du kan sätta i minnena. Minnesplatserna har lås på ena eller båda sidor, det skiljer mellan olika moderkortstillverkare. Tryck ned dessa så att de fälls ut, de kommer låsas av sig själva igen när du sedan för ned minnesstickorna.

Montering

Med minnesplatserna upplåsta är det dags att föra ner minnenstickorna, vilket bara går att göra åt ett håll. I minnesplatserna ser du små avdelare, vilka är förskjutna från mitten, och på minnesstickorna ser du i sin tur håligheter som också de är förskjutna från mitten.

Orientera minnet så att håligheten på minnesstickan är i linje med avdelaren i minnesplatsen och placera den med sidorna i skårorna du hittar på båda sidor av minnesplatsen. Tryck därefter ner minnesstickan i platsen med jämnt tryck på båda sidor av den, tillsdess att det sitter hela vägen ned på båda sidor och att låsen klickar. Återupprepa processen för samtliga minnen.

Nästa steg

Nu är minnena på plats och det är dags att fortsätta med bygget. Om du har en M.2-enhet vill du montera den nu, innan du monterar moderkortet i chassit.

Om du har en tornkylare vill du montera även den innan du monterar moderkortet i chassit, så att du enkelt kommer åt fästanordningen och så att du eventuellt kan justera fläktarna om kylaren sträcker sig över dina minnen.

Gå vidare med din komponent

Har du inte monterat din M.2-lagring rekommenderar vi att göra det nu. Annars kan du gå vidare till att lära dig mer om hur du applicerar kylpasta på processorn innan du går vidare med din processorkylare.

M.2-lagring Kylpasta